Kváskové pečivo považují dietologové a výživoví poradci za zdravější a snáze stravitelné. Kvásek je na rozdíl od kvasnic přirozenou substancí. Vnitřní slupka obilného zrna obsahuje stopy kvasinek a mléčné bakterie. Smícháním vody a mouky pak dochází k přirozenému kvašení těsta. Mléčné bakterie jsou odpovědné za typické intenzivní chlebové aroma. Kyselina mléčná je navíc přirozeným konzervantem, takže kváskový chléb i pečivo vydrží déle čerstvé. Díky dlouhé době kynutí a působením mléčného kvašení se také rozkládá fytin, což je velmi žádoucí efekt.
U běžného kvasnicového pečiva probíhá kynutí díky kvasnicím velmi rychle a fytin tedy není dokonale rozložen. Organismus tím pádem nevyužije všechny minerály navázané na fytin a pečivo může strávníky nadýmat.
Díky kvásku se v těstu nachází i aminokyseliny, které nebyly v původním pšeničném zrnu. Jde především o enzymy, které přeměňují komplexní molekuly na jednodušší. Toto „předtrávení" ušetří tělu mnoho energie spojené s náročností trávení. Chléb upečený s pomocí kvásku má příjemně nakyslou chuť.
... je mnohem lépe stravitelné
... dodává do našeho těla minerální látky
... nezpůsobuje překyselení žaludku a pálení žáhy
... má výrazné antioxidační vlastnosti
... je prevence proti některým typům rakoviny
... posiluej imunitu a nervový systém
... pomáhá odstraňovat škodlivé látky z organizmu
Nejdůležitější je pro nás kvalita. Tu udržujeme tak, že veškeré pečivo vyrábíme ručně a z přírodního kvásku. K němu přisypeme mouku a vodu. Pak jej přikryjeme plátýnkem a necháme odpočívat. (Ačkoliv se spíš probouzí k životu.) Poté přidáme různá semínka a sůl. Následně těsto velmi pomalu mícháme, aby došlo k jemnému a přirozenému promísení ingrediencí.
Právě díky pomalému míchání, ruční přípravě a kvalitním ingrediencím získává naše pečivo svou specifickou a nezaměnitelnou chuť. Čerstvě upečený chleba zabalíme do balíčků a rozesíláme ještě týž den našim zákazníkům. Se stejnou péčí připravujeme i naše rohlíky, koláče, vdolečky, buchtičky, sušenky i vše ostatní.
Zákazníci se začali ptát po zdravém mlsání, proto jsme po dlouhém experimentování přišli s řadou zdravých sušenek ze špaldové mouky. Naše sušenky se velmi rychle staly mezi zákazníky populární a uznání se nám také dostalo na různých regionálních a mezinárodních soutěžích.
Velký úspěch mají naše slané Chichinky, které děláme už ve čtyřech příchutích (klasické, česnekové, pikantní a s bylinkami).
Obsahuje o 60 % vápníku, 76 % železa, 85 % hořčíku, 78 % zinku, 77 % vitamínu B1, 80 % vitamínu B2 a o 86 % vitamínu E více než bílá mouka.
Obsahuje více bílkovin, prospěšných tuků a vlákniny. Přispívá k tvorbě zdravé krve a působí pozitivně na imunitní systém. Je lehce stravitelná.
Rýžový sirupObsahuje vitamín skupiny B. Dodává energii postupně. Je dobře stravitelný.
Obsahuje 92 základních nezbytných minerálů. Má zásaditý charakter.
Je v podstatě škrob bez prospěšných látek. Při nadměrné konzumaci vznikají zdravotní problémy (do střev se dostává hodně lepku a nenaštěpeného škrobu)
Pšenice setáVyrábí se z ní tělu nijak prospěšná bílá mouka, ze které je vyrobena drtivá většina oblíbených potravin.
Při rafinování dochází k odstranění zdraví prospěšných látek. Konzumace rafinovaného bílého cukru odebírá našemu tělu vitamíny a minerály.
Rafinovaná sůlJedná se o čistý chlorid sodný. Zatěžuje tělo. Špatně se odbourává.