Jak pečeme

Jaké přísady používáme a jakým se vyhýbáme?

ok

Používáme

chlebový kvásek
rýžový sirup
ovocnou šťávu
sušené ovoce

Nepoužíváme

předchystané směsi
živočišné produkty
rafinované cukry
stabilizátory
konzervanty
kypřící látky
jiná „éčka”
x

Co je kváskové pečivo a jaké jsou jeho výhody?

Kváskové pečivo považují dietologové a výživoví poradci za zdravější a snáze stravitelné. Kvásek je na rozdíl od kvasnic přirozenou substancí. Vnitřní slupka obilného zrna obsahuje stopy kvasinek a mléčné bakterie. Smícháním vody a mouky pak dochází k přirozenému kvašení těsta. Mléčné bakterie jsou odpovědné za typické intenzivní chlebové aroma. Kyselina mléčná je navíc přirozeným konzervantem, takže kváskový chléb i pečivo vydrží déle čerstvé. Díky dlouhé době kynutí a působením mléčného kvašení se také rozkládá fytin, což je velmi žádoucí efekt.

U běžného kvasnicového pečiva probíhá kynutí díky kvasnicím velmi rychle a fytin tedy není dokonale rozložen. Organismus tím pádem nevyužije všechny minerály navázané na fytin a pečivo může strávníky nadýmat.

Díky kvásku se v těstu nachází i aminokyseliny, které nebyly v původním pšeničném zrnu. Jde především o enzymy, které přeměňují komplexní molekuly na jednodušší. Toto „předtrávení" ušetří tělu mnoho energie spojené s náročností trávení. Chléb upečený s pomocí kvásku má příjemně nakyslou chuť.

Kváskové pečivo

... je mnohem lépe stravitelné

... dodává do našeho těla minerální látky

... nezpůsobuje překyselení žaludku a pálení žáhy

... má výrazné antioxidační vlastnosti

... je prevence proti některým typům rakoviny

... posiluej imunitu a nervový systém

... pomáhá odstraňovat škodlivé látky z organizmu

Chléb

Jak naše pečivo připravujeme?

Nejdůležitější je pro nás kvalita. Tu udržujeme tak, že veškeré pečivo vyrábíme ručně a z přírodního kvásku. K němu přisypeme mouku a vodu. Pak jej přikryjeme plátýnkem a necháme odpočívat. (Ačkoliv se spíš probouzí k životu.) Poté přidáme různá semínka a sůl. Následně těsto velmi pomalu mícháme, aby došlo k jemnému a přirozenému promísení ingrediencí.

Právě díky pomalému míchání, ruční přípravě a kvalitním ingrediencím získává naše pečivo svou specifickou a nezaměnitelnou chuť. Čerstvě upečený chleba zabalíme do balíčků a rozesíláme ještě týž den našim zákazníkům. Se stejnou péčí připravujeme i naše rohlíky, koláče, vdolečky, buchtičky, sušenky i vše ostatní.


Pečeme zdravé sušenky

Zákazníci se začali ptát po zdravém mlsání, proto jsme po dlouhém experimentování přišli s řadou zdravých sušenek ze špaldové mouky. Naše sušenky se velmi rychle staly mezi zákazníky populární a uznání se nám také dostalo na různých regionálních a mezinárodních soutěžích.

Velký úspěch mají naše slané Chichinky, které děláme už ve čtyřech příchutích (klasické, česnekové, pikantní a s bylinkami).

Chichinky

Jaký je rozdíl mezi naším a běžným pečivem?

ok

Naše pečivo

Celozrnná mouka

Obsahuje o 60 % vápníku, 76 % železa, 85 % hořčíku, 78 % zinku, 77 % vitamínu B1, 80 % vitamínu B2 a o 86 % vitamínu E více než bílá mouka.
 

Špalda

Obsahuje více bílkovin, prospěšných tuků a vlákniny. Přispívá k tvorbě zdravé krve a působí pozitivně na imunitní systém. Je lehce stravitelná.

Rýžový sirup

Obsahuje vitamín skupiny B. Dodává energii postupně. Je dobře stravitelný.

 

Mořská sůl

Obsahuje 92 základních nezbytných minerálů. Má zásaditý charakter.

Běžné pečivo

Bílá mouka

Je v podstatě škrob bez prospěšných látek. Při nadměrné konzumaci vznikají zdravotní problémy (do střev se dostává hodně lepku a nenaštěpeného škrobu)

Pšenice setá

Vyrábí se z ní tělu nijak prospěšná bílá mouka, ze které je vyrobena drtivá většina oblíbených potravin.
 

Cukr

Při rafinování dochází k odstranění zdraví prospěšných látek. Konzumace rafinovaného bílého cukru odebírá našemu tělu vitamíny a minerály.

Rafinovaná sůl

Jedná se o čistý chlorid sodný. Zatěžuje tělo. Špatně se odbourává.

x

Máte chuť na naše pečivo?
Mrkněte se, kde jej seženete!

Kde nakoupit