Naše výrobky

Naše výrobky

Aktuality

PF 2014.jpg PF 2014 12.12.2013

Newsletter

Chcete dostávat novinky e-mailem?
zadejte Váš email:

Máte dotaz? Napište nám:

Jméno:
email:
dotaz:

zpět na výpis produktů

Chléb z pohanky

P1190614.JPG

Pohanková mouka tvoří hlavní složku /podíl/ a dodává tomuto chlebíčku typickou chlebovou chuť. Použitím kukuřičné mouky je chlebík jemnější a pohanková chuť není tak výrazná. I tento pohankový chlebík, stejně jako ostatní naše chleby a ostatní pečivo, je kypřený přírodním kváskem, který si připravujeme z uvedených surovin. Dochucený je kmínem, lněným semínkem a sypaný slunečnicí.

Kvalitní chléb nemůže mít základ ze škrobu a látek, které zlepšují lepivost těsta, kvasnic apod. ale pouze z kvalitních zrn a neupravené mouky, přirozeně kvašený. Od takového chleba můžete očekávat, že vás dobře nasytí a dodá do vašeho těla to, co potřebuje. Je jistě pro zdraví velmi dobrou volbou. Speciálně pohanka se svým obsahem škrobů a plnohodnotné bílkoviny poskytuje vynikající plnohodnotnou stravu.

Pohanka obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měd, mangan a zinek. Z vitamínů pak skupinu B, cholin (regeneruje jaterní buňky), rutin a tokoferol (E). Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah bioflavonidu rutinu. Rutin odstraňuje praskání cév tím, že je zpružňuje a čistí krevní řečištěm ucpávání usazeným cholesterolem. Účinek rutinu ještě násobí vitamín C, proto je vhodné z pohance jíst syrovou zeleninu. Příznivě působí při léčbě cévních, zažívacích a nádorových onemocněních.

 

Složení:

  • pohanková mouka (37%)
  • celozrnná rýže
  • kukuřičná mouka
  • kvásek (kukuřičná mouka, pohanková mouka, pitná voda)
  • pitná voda
  • lněné semínko
  • slunečnicové semínko
  • kmín
  • mořská sůl

Může obsahovat stopy lepku

Trvanlivost: 3 dny

Uchovat při pokojové teplotě

Hmotnost: 500g

Obj. číslo: 501