Naše výrobky

Historie výroby pečiva a provozu naší pekárny

Aktuality

IMG_1781.JPG Dovolená 28.06.2017
PF 2014.jpg PF 2014 12.12.2013

Newsletter

Chcete dostávat novinky e-mailem?
zadejte Váš email:

Máte dotaz? Napište nám:

Jméno:
email:
dotaz:

Jmenuji se Staňka Elšíková a žiji ve Vizovicích na Moravě. Zde Vám chci představit, jak se to vlastně stalo, že dnes provozuji pekárnu. Věřím, že Vám tak i představím, kdo vlastně jsem.

Jak a především proč jsem začínala?

Úplné začátky byly v době, kdy mé děti začaly jíst pečivo. Chtěla jsem, aby jídlo pro ně bylo co nejlepší a žádné pečivo, které jsem si pro své děti představovala, nebylo v té době na trhu. Má představa byla čisté pečivo pouze z mouky, přírodního kvásku, bez rafinovaného cukru, bez živočišných a chemických produktů. Na trhu nebylo nic, co by odpovídalo mým požadavkům, to co jsem mohla koupit byl chléb ze směsí nebo koláče z bílé mouky posypané vrstvou rafinovaného cukru. Zkrátka nic přírodního a přirozeného.

Z tohoto důvodu jsem začala s kváskovým pečivem sama. A to způsobem, jak se dělávalo dřív, v dobách našich babiček, slazené výhradně přírodními sladidly.pečivo z přírodních surovin

Tak jsem měla jistotu, že mé nejmilejší děti mají kvalitu, kterou potřebují, a která jim v jejich raném věku náleží. O tom, že je to navíc chutná kvalita, mě přesvědčili mojí přátelé, kterým také záleželo na zdraví svém a svých dětí. Pečivo nejen že ochutnali, ale stali se i mými prvními pravidelnými odběrateli. Těmto všem vděčím za to, že se nyní mé pečivo může dostat na Váš stůl.

První chleba jsem začala péct doma v jedné troubě pouze pro sebe a pár známých. Jedlíků přibývalo a jedna trouba přestala stačit. Se svými trápeními jsme se svěřila své hodné tetě, která mi přinesla starou troubu, kterou měla schovanou na půdě, na novou tenkrát ještě nebyly peníze. Protože v kuchyni už nebylo místo, (všude byly mísy s těstem) umístila jsme troubu do koupelny. A brzy se stalo, že ani tyto trouby nestačily. Tak jsem si jela koupit první svoji troubu a tu jsem umístila v kuchyni pod stůl, bohužel tím byla kapacita mého bydlení vyčerpána, protože pečivo už jsem musela balit v obýváku, zatímco další várka koláčků chládla v ložnici. Každý den jsem vstávala ve 2 hodiny ráno, začala jsem ručně míchat těsta (v čím dál větších mísách) a celý proces upečení, zabalení a odeslání mi trval tak do 5 hodin odpoledne, to jsem musela stihnout, abych stihla odeslat své pečivo poštou.

Usilovně jsem tedy začala hledat prostor, kam bych mohla pekárnu nastěhovat. Sháněla jsem dřevěné stoly, na kterých bych mohla pečivo připravovat, tady mi pomohl můj skvělý kamarád, který se věnuje práci se dřevem a ten mi stoly přesně podle mých představ udělal. Byl to jeden z těch jedlíků, kterým mé pečivo chutnalo, zejména jeho rodina si oblíbila moje v okolí již vyhlášené chleby a koláče, a tak chápal co přesně potřebuji.

Při hledání nového prostoru pro pekárnu mi v této obtížné situaci pomohl další z mých skvělých přátel. Jeho nejbližší mě v mém pečení velmi podporovali. Poskytl mi nejnutnější investici na další trouby a potřebné zařízení, pomohl mi najít krásný prostor v zámku ve Vizovicích, konečně jsem mohla začít opravdu péct přesně tak, jak jsem potřebovala. Kamarád mi peníze půjčil s tím, že až budu mít, tak mu je vrátím. Za 3 roky jsem to dokázala a všechny závazky srovnala.

Okruh zákazníků neustále narůstal a tak jsem po roce byla nucena opět hledat další, ještě větší prostory a našla jsem domek poblíž nádraží. Při stěhování do tohoto domku jsem se seznámila se svým současným manželem, který je v současné době mojí největší oporou a pomocníkem, zajišťuje technické zázemí a kompletní logistiku pekárny. Radostí nám je i naše malá dcera, která je nejšťastnější, když může uzobávat své oblíbené sušenky přímo z plechu.

Provoz pekárny v průběhu let

Naše nová pec Miwe Shop-in

V roce 2003 jsme poprvé začali s prodejem pečiva do prodejen zdravých výživ. Již v prvním roce narostl počet prodejen z původních 3 na 15. V následujících letech nás oslovovaly další prodejny zdravé výživy a Bio prodejny, jejichž zákazníci byli naším pečivem, po uvedení do prodeje, vždy velmi nadšeni. Aktuálně čítá naše partnerská síť více než 70 prodejen z celé ČR. Se všemi prodejnami se kterými spolupracujeme máme výborný obchodní vztah. Díky stále se rozšiřující nabídce a dlouhodobě udržované vysoké kvalitě, roste o naše pečivo neustále zájem, což nás velmi těší.

Celkový počet partnerských prodejen nadále stoupá a to i tak, že si naše pečivo najdete na internetu nebo o něm dozvíte jinak, a pak ho poptáváte

u svých prodejců, kteří následně osloví nás. Stává se, že někteří z Vás nemáte ve své blízkosti žádnou prodejnu, ve které byste naše pečivo mohli kupovat. Oslovte nás přímo a my Vám balíček s pečivem pošleme poštou.

Hlavní investicí v loňském roce byl nákup nové pece, která splňuje naše stále se stupňující požadavky na způsob pečení kváskového pečiva, při zachování stávající úrovně kvality. Pec si hlídá rovnoměrnost a způsob pečení, přesně tak, jak potřebujeme, a podporuje tak ještě více standardy, které jsme nastavili.

Naše plány

V letošním roce připravujeme novou řadu Bio produktů. Nabídneme Vám např. oblíbené sušenky s novými surovinami surovinami v Bio kvalitě, které budou klást důraz na moderní stravování a zdravý životní styl.

S rozšířením výroby a palety produktů souvisí i několik nových kroků v rámci marketingu. První z nich jsou nové obaly našich výrobků, které budou lépe viditelné a rozpoznatelné. Druhým krokem je vytvoření těchto nových www stránek, které Vám lépe představí naše produkty a více podpoří naši komunikaci s Vámi. Dále je naším cílem aktivně informovat zákazníky s našimi novinkami, které pravidelně zveřejňujeme na našem Facebooku. Těmito kroky Vám chceme pomoci naše produkty poznat a získat od Vás i zpětnou vazbu, jak Vám naše pečivo chutná a co bychom mohli ještě zlepšit.